Over mij

“Gedachten als “Is dit het?” en “Wil ik dit wel?” stroomden dagelijks door mijn hoofd.”

In 2019 besloot ik de stap te wagen, ik schreef mij in bij de Kamer van Koophandel en startte mijn bedrijf binnen de marketing en communicatie. In de jaren die volgden heb ik bij diverse kleine én grote bedrijven als ARTIS en Agrifirm gewerkt. Eerst als freelancer en later als business coach. 

Al snel volgden klanten, kon ik op 22 jarige leeftijd een huis kopen en kon ik al snel fulltime ondernemen.

Waar ik eigenlijk alles op de rit had, voelde ik stress, spanning en rusteloosheid. Mijn hoofd draaide overuren en begon steeds meer te twijfelen. Gedachten als “Is dit het?” en “Wil ik dit wel?” stroomden dagelijks door mijn hoofd. De stip op de horizon waarnaar ik altijd streefde had ik behaald, maar was dit wel hetgeen wat ik wilde?

Met mijn achtergrond als business coach bedacht ik rationeel de meest mooie ideeën en strategische plannen voor mijn onderneming. Iets wat ik dagelijks deed met klanten, maar na een aantal weken, dagen of uren was het enthousiasme voor mijn eigen projecten verdwenen en kwam er niks uit mijn handen. 

Het echte ‘genieten’ kwam maar niet, ondanks dat ik van alles probeerde om dit te bereiken. Daarbij voelde ik me regelmatig schuldig. Want ik had het toch voor elkaar? Waar deed ik dan zo moeilijk over?

Een hele poos heeft dit doorgesudderd. Tot ik letterlijk tot stilstand kwam in een auto-ongeluk.

De start van een nieuw avontuur

Gelukkig betrof het alleen materiële schade en kwam iedereen met schrik vrij. Voor de één is dit misschien domme pech, maar voor mij de start van een nieuw avontuur. Op zoek naar wie ik was en wat ik wilde. Uit mijn hoofd die dagelijks overuren maakte en op zoek naar de antwoorden in mijzelf.

Via via kwam ik in aanraking met energetische coaching en later ook NEI-therapie. En eerlijk? Ik was in het begin best sceptisch, want hoe vind ik de antwoorden waarnaar ik naar op zoek was? Maar aan de andere kant heb ik ook geleerd: als je het geen kans geeft, dan weet je het ook niet. Bovendien hou ik er ook wel van om nieuwe dingen uit te testen en te proberen. Dus ik besloot het het voordeel van de twijfel te geven.

“Voor de één is dit misschien domme pech, maar voor mij de start van een nieuw avontuur.”

Mijn ervaring met energetisch werk

Ik heb me vaak anders gevoeld dan anderen. Een kracht en zwakte noem ik het wel eens. Aan de ene kant heb ik een sterke visie en een groot verlangen om de dingen om mijn manier te doen. Een grote drive om dingen te creëren, maar soms werd daardoor mijn gevoel van “Niet goed genoeg zijn” en “Er niet bij horen” bevestigd.

Tijdens mijn eerste energetische sessie vielen vele puzzelstukjes voor mij op zijn plek. Belemmerende overtuigingen en patronen belemmerde mijn groei en maakten dat ik niet écht mijn eigen pad kon volgen. 

Daarbij heb ik altijd met mijn hoofd beslissingen en besluiten gemaakt. Als iets niet helemaal goed voelde, maar het was strategisch toch handig? Dan parkeerde ik mijn gevoel en ging ik mijn hoofd achterna. Tijdens diverse coachingsessies leerde ik mezelf opnieuw kennen, gooide ik ballast uit mijn systeem en leerde ik opnieuw te voelen en hier meer op te durven vertrouwen.

Iets wat niet vanzelfsprekend voor me was. Van jongs af aan legde ik mezelf al een enorme druk op om te presteren. Op school en ook in mijn werk. Ik nam niet de tijd om alles van een afstand te bekijken en écht te voelen wat ik wel en niet wilde. 

Daarbij ontdekte ik dat mijn hooggevoeligheid niet altijd een last hoefde te zijn, maar juist een gave. Waar ik in het verleden mijn emoties onderdrukte omdat ze me altijd zo overspoelden, leerde ik er juist mee om gaan. Met mijn eigen emoties, maar ook die van anderen. Langzaam heb ik dit weer naar een niveau kunnen brengen zodat ik kan genieten van deze gave in plaats van de “lasten”.

“Dit wil ik ook kunnen”

Toen ik zag welk effect de energetische sessies op mij hadden, wist ik: dit wil ik ook kunnen. Ik schreef mij in voor diverse opleidingen zoals NEI-therapeut en Reiki en oefende op mezelf én mijn omgeving. Opnieuw waren de reacties zo positief  en hoewel ik dit in eerste instantie puur voor eigen gebruik wilde inzetten kon ik er niet omheen. Langzaam maar beetje begon het vlammetje in mij weer aan te wakkeren en voelde ik: dit wil ik met anderen delen!

‘Als je bakker wil worden, word je bakker. Niet ook nog eens fotograaf’

Dat is hoe veel mensen het zien. Focus, specialisatie en goed worden in één ding. 

➡️ Je onderneemt óf je gaat in loondienst
➡️ Je werkt met particulieren óf met bedrijven
➡️ Of in mijn geval: je bent of businesscoach óf energetisch coach

Het werken met zowel mijn strategische kennis van marketing en communicatie als mijn energetische tools, voelde als thuiskomen. En waar veel mensen het misschien anders zien ontdekte ik dat je ‘en en’ kunt doen. Ik kan én Eline de business coach zijn met jarenlange ervaring in het marketing en communicatie vak én de Eline zijn klanten op energetisch niveau helpt om blokkades en patronen te doorbreken en de beste versie van zichzelf te worden.

Jij bent de motor achter jouw bedrijf en uiteindelijk gaan mensen aan op jouw energie. Datgene wat jij uitstraalt en waarvan jij enthousiast wordt 🔥 Als je jezelf de ruimte geeft om te doen waar jij blij van wordt, haken mensen daar op aan. Je hoeft je hierin niet te beperken tot slechts één vaardigheid of richting, maar gebruik jouw brede interesses om meer te kunnen creëren en écht impact te maken.

Met alle inzichten op zak heb ik de afgelopen tijd veel dingen in mijn bedrijf veranderd. Naast strategische business coaching help ik mijn klanten nu ook met energetische sessies. Sessies die inzichten geeft in je blokkades privé en zakelijk. Allemaal passend bij mijn grotere doel: mensen leren zichzelf opnieuw te leren kennen zodat ze impact kunnen maken met datgene wat ze het allerliefste doen 🔥

Dit zorgt ervoor dat ik kan doen wat ik doe 

Ik ben meer dan business coach en NEI-therapeut. Even een aantal persoonlijke weetjes voor de liefhebber:

Op mijn Instagram deel ik wekelijk tips en geef ik vaak een kijkje in mijn leven. Volg jij mij al?

🐆 Ik woon samen met mijn vriend en onze hond Ollie. Een ondeugende golden retriever die regelmatig mijn hart (en sokken) steelt.

🐆 Ik heb West-Friese roots, waar ik megatrots op ben. Je hoeft dan ook niet raar op te kijken als ik er woorden als ‘prieken’ en ‘studderen’ doorheen gooi.

🐆 Ik ben gek op panterprint. Do I need to say more?

🐆 Persoonlijke ontwikkeling en mindset. Is er iets te leren? Dan sla ik liever geen boek, cursus of event over.

🐆 Ik ben gek op foute – als in écht foute – muziek. Van Wannabe en Walking on Sunshine tot ongegeneerd mee rappen met rappers uit de 00’s.

Ben je na het lezen van mijn verhaal benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Laat me je helpen om antwoorden te zoeken waar je al langer naar op zoek bent. Antwoorden waarvan je weet dat ze in je zitten, maar nog niet bewust van bent.